Professionele verlichting

zonder de extra kost van tussenpersonen

Flikkerende lichtbronnen zorgen voor hoofdpijn en beïnvloeden uw werkvermogen. Flikkervrije lichtbronnen kunnen de focus en de concentratie verbeteren.

Simon Fischer, 8.6.2022

Flikkervrij licht tegen hoofdpijn en stress

Of het nu op kantoor is, in de garage, op het werk of in de metro: de meeste kunstlichtbronnen flikkeren. Ook al zijn we ons daar meestal niet bewust van, de gevolgen zijn vaak duidelijk merkbaar. Ze gaan van hoofdpijn, vermoeidheid, stress en gebrek aan concentratie tot epileptische aanvallen. Vooral op kantoor zijn dergelijke flikkerende lichtbronnen geen goede keuze. Een bedrijf heeft dit probleem nu aangepakt en een volledig flikkervrij model ontwikkeld. De Slim G3 LED all-round armatuur met hoog vermogen 1500mm 50W/4000K is daarom perfect voor thuis, industriële locaties of op kantoor.

Dit is waarom de meeste LED-lampen flikkeren

Lichten werken dankzij wisselstroom. Hierbij wisselt de polariteit tientallen malen per seconde tussen 50 en 60 hertz. Dit betekent dat u in de meeste LED-lampen een aan- en uitschakelmechanisme waarneemt. Het licht flikkert. Hoe merkbaar dit flikkeren is, hangt af van de lichtbron zelf. Aandacht moet worden besteed aan de lichtintensiteit, de frequentie en de schommeling van de lichtsterkte. Het is meestal gemakkelijk te achterhalen of een lampje flikkert. U opent de camera op uw smartphone en houdt die tegen de lamp of lichtbron. Als het licht flikkert, kunt u dat duidelijk zien op het camerabeeld. Zo kunt u vaststellen dat de overgrote meerderheid van de lampen hinderlijk flikkert. Dat heeft niet alleen een negatief effect op het menselijk lichaam. Ze leiden ook tot onaantrekkelijke resultaten bij film- of fotoshoots. Elke lichtbron heeft een verschillende traagheid en kan daarom de polariteitsveranderingen compenseren. Klassieke gloeilampen zijn vrij traag en flikkeren daarom zelden. Het nadeel is echter dat die lampen niet bepaald duurzaam of energiebesparend zijn. Producten zoals de Slim G3 LED all-round armatuur met hoog vermogen 1500mm 50W/4000K hebben een fundamenteel andere samenstelling. Het model flikkert niet en vrijwaart zo het lichaam van stress en andere symptomen.

De voordelen van flikkervrije LEDS

Ledlampen hebben goede energie-efficiëntieklassen en zijn dus aanzienlijk energie-efficiënter dan standaard gloeilampen. Ze produceren ook minder of geen warmte, zijn dus veilig, hebben  een langere levensduur en kunnen meestal ook worden gedimd. Het grote voordeel van modellen zoals de Slim G3 LED allround armatuur met hoog vermogen 1500mm 50W/4000K is, dat geen compromissen nodig zijn op het vlak van lichtrendement en kwaliteit. Dankzij het flikkervrije licht worden stress en vermoeidheid op het werk verminderd. Dit maakt het gemakkelijker om thuis of op kantoor productief te werken. Sommige onderzoeken suggereren zelfs dat flikkervrij licht de concentratie kan verhogen. Het vermindert alleszins hoofdpijn en duizeligheid. Daarom kiezen steeds meer Duitse bedrijven  voor modellen zoals de Slim G3 LED allround armatuur met hoog vermogen 1500mm 50W/4000K.

G3 1500mm/840

Deze aanbieding is geldig tot 31/12/2022
Aanbiedingen en prijzen zijn exclusief BTW

69€ (99)

Ook interessant…