» Tijdelijk aanbod tot 28/02/2023

VEILIG ONLINE WINKELEN

lampen-groothandel.nl biedt veilige betalingsmogelijkheden zoals factuur of PayPal om ervoor te zorgen dat klanten zich veilig voelen tijdens het bestelproces. Dit betekent dat als een besteld product niet is geleverd, er geen betaling hoeft plaats te vinden. Als een niet-geleverd product vooraf met PayPal is betaald, wordt het geld teruggestort. De website maakt ook gebruik van veilige SSL-codering en een geavanceerde firewall om het risico van hacken tot een minimum te beperken. Klik hier voor meer informatie over de aankoopvoorwaarden.

 

Plug and Play HiGHBAY

LED

Bespaar energie met led

Bespaar tot 50% energie

LED-technologie

De LED-technologie raakst stilaan ingeburgerd. Niet lang geleden was LED nog vrijwel onbekend en waren LED-lampen erg duur. Tegenwoordig zijn LED-lampen, LED TL-buizen en LED-armaturen bekende producten en kiezen steeds meer mensen voor LED-verlichting. Er zijn dan ook tal van voordelen verbonden aan deze technologie: de lamp is energiezuiniger, duurzamer en kwalitatief beter. Zelfs voor de brandveiligheid is het een betere keuze. LED-lichtbronnen genereren hun warmte immers anders dan andere lichtbronnen. De voorbije jaren zijn LED-lampen en LED TL-lampen beter en goedkoper geworden.

Energieverbruik

Energiebesparing is het grootste voordeel van LED-technologie. De hoeveelheid bespaarde energie kan sterk variëren naargelang de kwaliteit van de lamp. Een lichtbron met een hogere energieklasse, bijvoorbeeld A ++, is energie-efficiënter en produceert meer lumen per watt dan bijvoorbeeld een lichtbron met energieklasse A +. De energieklasse is een goede maatstaf als u de energie-efficiënte van verschillende lichtbronnen met elkaar wilt vergelijken. Bovendien zijn LED-lichtbronnen duurzamer. Ook qua levensduur is er echter een merkbaar verschil in kwaliteit.

Levensverwachting

LED-armaturen in de lagere prijsklassen hebben gewoonlijk een kortere levensduur, van 30.000 uur. Armaturen van hogere kwaliteit hebben gemiddeld een levensduur van 50.000 uur of meer. De combinatie van levensduur en energieverbruik zijn belangrijke factoren om rekening mee te houden wanneer u uw elektriciteitskosten wilt verlagen of wanneer u de terugverdientijd van de investering wilt berekenen.

Kenmerken - beter licht

Goedkopere LED-armaturen zijn vaak gemaakt met eenvoudigere drivers, wat flikkering veroorzaakt. Betere LED’s hebben meestal hoogwaardige, flikkervrije drivers. Dit voorkomt vermoeidheid en is minder belastend voor de ogen. Hoeveel flikkering een LED-lichtbron produceert, kan gemakkelijk worden gecontroleerd met een smartphonecamera door de camera aan te zetten en op de lamp te richten. U kunt de flikkering niet zien met het blote oog, maar heeft toch een vermoeiend effect. Als u van plan bent om LED-lichtbronnen te installeren, is het een goed idee om in alle ruimtes flikkervrije LED’s te installeren. Het is natuurlijk vooral belangrijk in ruimtes waar u lange tijd verblijft, zoals kantoren.

Kleurtemperatuur

Neutraal wit licht (4000 K) wordt het meest gebruikt in LED-armaturen. Binnenshuis wordt vaak een geler licht gebruikt, bedoeld voor ontspanning. De kleurtemperatuur van dit licht is 2000-3000 K. Voor sommige LED-lichtbronnen kunt u de kleurtemperatuur zelf instellen.

Flikkert de LED?

Flikkert de LED?

 

 

Geteste verlichtingsarmaturen in de video:

1. We testen een armatuur van merk “X” met een driver van een onbekende fabrikant.
2. Wij testen onze slanke flikkervrije lichtarmatuur met een driver van hoge kwaliteit.

Bekijk de video waarin we twee verschillende LED-armaturen testen en vergelijk het flikkeren. Het is misschien moeilijk om flikkering met het blote oog op te merken, maar controleren op flikkering is eenvoudig met de camera van uw mobiele telefoon.

Lichtstroom

Voldoende licht verhoogt uw werkprestaties. Daarom is het raadzaam een LED-lichtbron te kiezen met minstens dezelfde lichtsterkte uw vorige. Bij sommige LED-lichtbronnen kunt u de lichtsterkte zelf regelen.

Toepassingsgebied

Droge, veeleisende, stoffige of vochtige kamers?  Voor normaal gebruik binnenshuis is ip20 voldoende. Voor vochtige en stoffige omgevingen wordt ip65 aanbevolen. Een lichtbron met een hogere ip-waarde is beter bestand tegen vocht en stof.

Technische vooruitgang

De energie-efficiëntie van de LED-lichtbron is voornamelijk ontwikkeld met het oog op technische vooruitgang. De ontwikkelingen van de laatste jaren hebben geleid tot meer licht (gemeten in lumen) in verhouding tot het energieverbruik (gemeten in watt). Hoe energiezuinig een lichtbron is, wordt gemeten in lumen per watt, afgekort lm/W. Hoe meer lumen per watt, hoe energiezuiniger de lichtbron. Uiteraard betekent dit ook energiebesparing, aangezien u minder energie verbruikt om een bepaalde hoeveelheid licht te krijgen.

Materiaal

Ook de LED-buizen zijn een metamorfose ondergaan. Tot begin 2017 waren de meeste LED TL-buizen gemaakt van kunststof, wat het zogenaamde “banaaneffect” tot gevolg had. Het plastic waarvan de LED-buizen waren gemaakt, was niet stijf genoeg, met als gevolg dat de buizen kromtrokken.  Nu worden TL-buizen gemaakt van gehard glas. Met dit materiaal blijft de vorm gedurende de hele levensduur van de lamp behouden. Als alternatief voor gehard glas wordt een aluminium frame gebruikt met LED-buizen met een zeer hoog rendement. Vanaf 2019 wordt ook standaard een bescherming tegen barsten geïntroduceerd. Deze kwaliteit is onder meer noodzakelijk in de voedselproductie.

Kies direct voor kwaliteit

Aangezien er vaak een elektricien nodig is voor het omschakelen naar LED-armaturen, raden wij aan om direct te investeren in een kwaliteitsarmatuur. Een van de grote voordelen van LED-technologie is de energiebesparing, waarmee u onmiddellijk geld bespaart. Vaak bespaart u ongeveer 50% van de kosten op uw energiefactuur. Denk daarnaast ook aan de algemene zuinigheid en de levensduur van de LED-armatuur. LED-armaturen van inferieure kwaliteit hebben de neiging meer defecten te vertonen, wat betekent dat u, zelfs wanneer een defect binnen de garantieperiode voorkomt, opnieuw een elektricien moet inhuren.  Deze installatiekosten kunt u beperken  door een LED-armatuur te kopen met wartels en kant-en-klare aansluitingen aan de uiteinden. Een voorbeeld van zo’n armatuur vindt u hier. 

Led-fluorescentielamp met hoge helderheid 150cm 33W/840/4000K

Deze krachtige LED-fluorescentielamp is een volwaardige vervanger voor conventionele 58W fluorescentielampen zonder in te boeten aan helderheid.

Vervangt u uw oude buislampen best door LED-buislampen of door LED-armaturen, al dan niet met een ingebouwde lichtbron?

Deze vraag krijgen we regelmatig. Beide opties zijn goed. Alles hangt af van de uitgangssituatie. Wanneer uw huidige armaturen nog in goede staat zijn, is overschakelen op LED-buizen de goedkoopste en gemakkelijkste optie. Hiervoor heeft u geen elektricien nodig. Voor armaturen die minder dan 5 jaar in gebruik zijn, is dit een prima oplossing.

Voor armaturen die meer dan 5 jaar in gebruik zijn, of in slechte staat zijn, raden wij een overschakeling op LED-armaturen  aan. De warmte van de buislampen vernietigt immers de plastic onderdelen in traditionele armaturen, zoals bijvoorbeeld de lampvoeten van de TL-buizen,. LED-buislampen hebben een lange levensduur, van 30.000-50.000 uur. Om gedurende de hele levensduur van de lamp te kunnen genieten van de voornaamste energiebesparende voordelen,  is het belangrijk dat de armatuur deze lange levensduur aankan.  Een bijkomend voordeel van een investering in LED-armaturen, is dat deze armaturen vanaf het begin voor LED-buislampen zijn gemaakt. De driver en de LED-chip zijn perfect op elkaar zijn afgestemd, wat op zijn beurt meer energie bespaart. Bovendien kunt u de LED-buislampen gemakkelijk vervangen naarmate deze evolueren en beter worden.

Welke lichtbron moet ik kiezen?

Door het grote aanbod LEDlampen op de markt is het soms moeilijk om de prestaties van verschillende lampen te vergelijken.

Neem contact met ons op wanneer u advies wenst over LED-verlichting.